על פי המעבדה הגמולוגית האמריקאית, GIA, שהיא המעבדה המובילה בעולם לדירוג וחקר יהלומים. בין שליש לרבע מן היהלומים הם בעלי פלורוסנטיות ברמת עוצמה משתנה. עוד לפיהם, רק כעשירית מן היהלומים מושפעים במראם בשל הפלורוסנטיות. ביהלומים בעלי דירוג צבע גבוה ולבן יחסית, הטענה היא כי פלורוסנטיות חזקה נותנת מראה חלבי ואטום ליהלום (מדובר על פחות מחמישית האחוז מן המקרים). ביהלומים בעלי צבע צהבהב הטענה כי פלורוסנטיות מלבינה את היהלום ולכן משבחת אותו.
מאידך, GIA בעצמה ערכה מחקר בשנות ה- 90 והמסקנה החד משמעית הייתה כי אדם ממוצע שלא עוסק ביהלומים בכלל לא יכול להבחין ביהלום עם או בלי פלורוסנטיות וגם בקרב אנשי מקצוע התוצאות לא היו חזקות או חד משמעיות לגבי יכולת ההבחנה.
None
Faint
Medium
Strong
Very strong
*במעבדות אחרות ייתכן מינוח מעט שונה אך באותם תחומי שפה.
במידה וזו השאלה ששאלתם את עצמכם, שאלתם את השאלה הנכונה. החשיבות להכיר את מדד זה היא שלמרות כל חוסר החד משמעות בהשפעת הפלורוסנטיות ביהלום, יש למדד זה השפעה גדולה על המחיר עד כדי עשרות אחוזים פחות במחיר סיטונאי. הבדל משמעותי, על פי רוב, יהיה עבור יהלומים שרמת הפלורוסנטיות היא MEDIUM BLUE ומעלה. אם אתם רוכשים יהלום עם פלורוסנטיות גבוהה, אמורה להיות לכך השפעה על המחיר! אם אתם רוכשים אבן צהבהבה, עדיף לפעמים לחפש את הפלורוסנטיות כדי לקבל מראה לבן יותר. פשוט הקפידו לראות יהלומים שונים מסוגים שונים ולבחור בצורה חכמה מתוך השוואה.